Milyen problémákat, betegségeket okozhat a Candida?

842
HOZZÁSZÓLÁS:

Az élesztőgomba-fertőzés következtében fellépő ásványianyag-és vitaminhiány hajhulláshoz, töredező körmökhöz, krónikus ekcémákhoz és fogszuvasodáshoz vezethet.candida-01

Milyen tüneteket, betegségeket okozhat a gombafertőzés?

A gombaméreg fejfájást, migrént, végtag-, izom-, és idegfájdalmakat okozhat. A védekezőrendszer általános legyengülése allergiák, krónikus gyulladások és egyéb betegségek formájában testesül meg; a nuerodermatitiszben szenvedők mintegy 90 százalékának például élesztőgomba-fertőzés van a belében.

Azt azonban nem tudjuk megmondani, hogy melyik volt előbb – a neurodermatitisz vagy a gombafertőzés.

Tüdőasztmát, pikkelysömört (psoriasis) és reumát is kiválthatnak az élesztőgombák a tudomány mai állása szerint, mindez azt jelenti, hogy az ilyen betegségek kialakulását nem élesztőgombák okozzák, de minden további nélkül elősegítik.

Gondoljunk a Candidára

Az élesztőgomba-fertőzés kezelése általában a panaszok jelentős javulásához vezet. Minden esetben tanácsos tehát kivizsgáltatni magunkat az élesztőgombák ügyében. Beszéljük meg orvosunkkal! Ne szégyelljük megkérdezni. Biztos, hogy jobb inkább a kelleténél többször, mint kevesebbszer kutatni ezek után a káros, kórokozó paraziták után.

Gyakran találkozni Candida-fertőzött betegekkel, akik már évek óta betegnek érzik magukat, de még nem sikerült megtalálni az okát. Hosszú szenvedéseken, sok vizsgálaton, gyógyszerek tömegének mindenféle mellékhatásán kell átesniük ezeknek az embereknek anélkül, hogy orvosaik helyes diagnózist állítanának fel.

Az első lépés az úton, nevezetesen az élesztőgomba-fertőzés diagnosztizálásának útján, bizonyára a legnehezebb: bennünk vagy orvosunkban kell egyáltalán felmerülnie a gyanúnak, hogy a nem tisztázott panaszok gombabetegségre vezethetők vissza.

Csak ezután tehetjük meg a következő lépést, a kórokozó felderítését. Az élesztőgombákra általában nem lehet véletlenül rábukkanni, hanem célirányosan kell keresni őket. A diagnózis legfontosabb pillére a kórtörténet, a széklet- és vérvizsgálat, és annak kivizsgálása, hogy allergia fennáll-e.

842
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]