Milyen káros hatásai vannak a patogén élesztőgombáknak a szervezetre?

778
HOZZÁSZÓLÁS:

A gombák megtelepedésének következményei egyénenként eltérőek, és éppen úgy függenek az adott személy életstílusától, mint a gyógyszerektől vagy a táplálkozástól.candida

Panaszok sokasága létezik, melyeknél gombafertőzésre következtethetünk, még ha a tünetek nem is utalnak ilyen fertőzésre.

Élesztőgombák a bőrön és a nyálkahártyákon

A bőrön és a nyálkahártyákon a kórokozó élesztőgombák gyulladáshoz vagy szövetpusztuláshoz vezetnek. Ez sokszor nedvedző ekcéma formájában jelenik meg.

A bélben a kórokozó élesztőgombák megzavarják a táplálékból  való ásványianyag-felvételt a vérkeringésbe, ezáltal hiánybetegség keletkezhet.

Másrészről a károsodott bélnyálkahártya áteresztőbbé válik olyan anyagokkal szemben, melyeket egyébként nem engedne a vérkeringésbe, és ott az immunrendszernek le kell küzdenie, mint idegen anyagot. Ha az immunrendszer reakciója túl heves, akkor ez allergia formájában jelentkezik.

A normál nyálkahártyaflóra elnyomása

A minden nyálkahártyán élő „jó” baktériumok egyensúlya, mely a normál flórát képezi, szintén felelős az ép immunrendszerért. Ha ezt az egyensúlyt élesztőgombák zavarják meg, a test védekezői képessége meggyengül.

A gombák elnyomják a szervezetbarát élesztőgombákat is, melyek szintén a normál bélflórához tartoznak, és megkötik a test számára fontos vitaminokat, főként a B-vitamint, így a patogén élesztőgombák által vitaminhiány is fellép.

Fontos testi funkciók zavara

Ha testünket sűrűn betelepítik a patogén élesztőgombák, akkor a gombamérgek (toxinok), a gombaenzimek és az élesztőgombák anyagcseretermékei, mint a butilalkohol állandóan mérgező koncentrációban keletkezhetnek.

Ha ezek az anyagok  a károsodott nyálkahártyán keresztül a vérkeringésbe kerülnek,  akkor károsodik az immun-, a hormon-, és az idegrendszer.

Hatásai a krónikus fertőzésektől a fejfájáson, a krónikus fáradtságon, és azokra való hajlamon és  depresszión át a szexuális érdektelenségig, ideg- és végtagfájdalmakig, valamint koncentrációs problémákig terjedhet.

A bélben az élesztőgombák okozta erjedési folyamatok következtében nagy mennyiségű gáz keletkezik. Ezek a gázok az élesztőgomba-hordozó személyeket különösen megviselik, mert az ezáltal keletkező felfúvódás fájdalmas lehet, és a gázok a testbéli való távozáskor büdösek.

778
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]